Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΒΑΓΟΝΕΤΑ



Καθώς το τρένο κυλούσε και η καινούργια μέρα ξημέρωνε, διαπιστώσαμε με μεγάλη χαρά ότι μπορούσαμε πλέον να περιηγηθούμε σε όλα τα βαγόνια του τρένου, και το καλύτερο, υπήρχε επιτέλους εστιατόριο και μπαρ! Η Αντιγκόνα με την Ξερξούσκα είπαν να δοκιμάσουν τα εδέσματα του εστιατορίου, όχι τόσο γιατί πεινούσαν, αλλά ήθελαν να έρθουν σ' επαφή με τον καινούργιο πολιτισμό, πέρα από τους κλασικούς συνταξιδιώτες τους, αλλά και για το γαμώτο! Το μενού ήταν φυσικά στα ρώσικα, όμως η Ξερξούσκα είχε προνοήσει κι είχε μάθει κάποια βασικά, και κατόρθωσε να βγάλει μια άκρη.

Κι έτσι παρήγγειλαν, με λίγη φαντασία και πολλή καλή όρεξη. Το φαγητό ήταν όμως πολύ περίεργο, τόσο εμφανισιακά, όσο και στη γεύση. Το ένα πιάτο ήταν κοτόπουλο που έπλεε σε πορτοκαλί σάλτσα και το άλλο ένας αχταρμάς από πουρέ, κομμάτια λαχανικών, κρέας και "κερασάκι στην τούρτα" αυγό με κρόκο σε κίτρινο φωσφοριζέ χρώμα. Η πρώτη γεύση από ρώσικη κουζίνα ήταν ένα μικρό σοκ, που τις αναστάτωσε... Εκεί άρχισαν να παρατηρούν και τους ανθρώπους που σέρβιραν, και να μπαίνουν σιγά σιγά στο ρώσικο κλίμα.

                                      Η σπεσιαλιτέ του εστιατορίου με θέα στα μπαλκόνια


Από την άλλη, η Ιβάννα έκανε βόλτες στα βαγόνια εξερευνώντας τους καινούργιους χώρους, προσπέρασε το εστιατόριο και βρέθηκε στο τέρμα του τρένου, όπου αντίκρυσε ένα βαγόνι που τη σόκαρε: ατέλειωτα κρεβάτια, κουκέτες στη σειρά κατά μήκος όλου του βαγονιού, γεμάτο από ξυπόλητους άντρες με πιτζάμες. Έμοιαζε με κινητό θάλαμο νοσοκομείου! Δεν τόλμησε καν να ανοίξει την πόρτα και να διασχίσει το βαγόνι, τράπηκε αμέσως σε φυγή!

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου