Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΡΩΣΙΚΗ EXTRAVAGANZA, Σ' ΑΓΑΠΩ! (Μήπως είσαι φρικιό και crazy?)

Ένας ακόμα λόγος που αγαπήσαμε τη Ρωσία ήταν για το τρελό, μοναδικό, extravagant και ενίοτε κραυγαλέο στυλ ντυσίματος που κυριαρχεί σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, και στα δύο φύλα, σε όλες τις ηλικίες και σ' όλα τα κοινωνικά στρώματα. Βέβαια η πρώτη εικόνα που μας μάγεψε δια παντός ήδη από την πρώτη μας επίσκεψη στην πόλη και μας έβαλε για τα καλά στο κλίμα ήταν περίπου αυτή, στο υπόγειο εμπορικό κέντρο του μετρό κοντά στην Κόκκινη Πλατεία:


Έπειτα λοιπόν από την πρώτη μας αναγνωριστική τσάρκα κοντά στην Κόκκινη Πλατεία, είπαμε να ανηφορίσουμε την Τβερσκάγια Ούλιτσα για να κόψουμε κίνηση στα παλιά μας λημέρια. Η μέρα ήταν πιο ζεστή απ' ό,τι περιμέναμε για τα ρώσικα δεδομένα κι έτσι ξενυχτισμένες και κάπως ταλαιπωρημένες στρίψαμε σ' έναν κάθετο πεζοδρομο για να ξαποστάσουμε. Εκεί βρήκαμε καταφύγιο σ' ένα φιλόξενο παγκάκι και τελικά αντί για λίγο  αράξαμε με τις ώρες, γιατί συνέβη κάτι εκπληκτικό: τα αξιοθέατα της Μόσχας είχαν έρθει σε μας, αντί να πάμε εμείς σε εκείνα! Για την ακρίβεια, ήταν μια υπέροχη (εν αγνοία της, ή μήπως όχι;) υπαίθρια πασαρέλα, με φόντο μερικούς από τους πιο διάσημους οίκους μόδας.

Όμορφες παρουσίες στην άτυπη πασαρέλα - catwalk, εντυπωσιάζουν
Αυτή η απόλυτη θεάρα -με την κάτοψη ανά χείρας- έχει κλέψει μακράν την παράσταση απ' όλους!  Έχει γίνει ήδη το ίνδαλμά μου, πηγή έμπνευσης και τ' όνειρό μου να μ' αξιώσει και μένα ο Θεός πάω κι εγώ κάποτε έτσι σε κάποια παρουσίαση..!
Στυλ Ρώσου Συριζαίου -που πάει για διαπραγμάτευση με την Τρόικα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου